VIP-Report

Max in Qatar en 1e Advent

Door: Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo

29 November 2025 | Curaçao, Willemstad

Gisteren had het 'snachts en ook nog vroeg in de ochtend hard geregend.

Donkere wolken een beetje toen we opstonden. Plannen gelijk gewijzigd. Haha. Zo flexibel zijn we gewoon.

Geen zin om zo naar strand te gaan. Lekker lui geweest in de ochtend. Rustig ontbijten en koffie en het weer was wel beter geworden, maar nu gaan we niet meer.

Wasje door Ineke gedraaid en lekker gepuzzeld in de tuin, stond wel een verfrissend windje en af en toe komen er dan vlagen waarbij het net is of je naast een grote brand staat, schroeiende hitte en geen zuurstof. Niet echt lekker. Vast een tijdje zitten voorbereiden binnen voor de dienst van zondag, de 1e Advent. Het feest van de verwachtingstijd. De vier kaarsen die eigenlijk : Hoop, Vrede, Vreugde en Liefde voorstellen.

Kleuren zouden moeten zijn om het liturgisch een beetje op orde te hebben, zijn: paars, paars, roze en weer paars. De roze van de Vreugde is het lichtere paars, dat inluidt dat Hij bijna komt (en nu wederkomt).

Op zondag 1e Advent, is Hoorn aangesloten op een uitzending van onze districtsapostel uit Bielefeld, Duitsland, ik ga wel kijken, is om 05.00 uur hier. Maar goed, wel vroeg. In de middag na Max' race, dan maar even daarna wat doezelen.

Dus voor de rest een rustige vrijdag ervan gemaakt. Heb wel op Youtube in de avond nu iemand gezien die met zijn drone, een DJI mini 4, door Utah en Arizona rijdt en de canyons ingaat en waanzinnig mooie beelden met zijn drone maakt. Hij zet hem ook op "volgen" en rijdt dan met zijn auto over schitterende (nauwe) wegen met de drone boven hem uit zwevend en dat levert echt ongelooflijke beelden op. Erg boeiend om te zien. Een aanrader. Dacht dat het Jessie's Drone Adventures heet.

Ook gisteren nog naar de kwalificatie van Max zitten kijken voor de sprintrace van vandaag. Hij had de 6e plaats, problemen met de auto. Ja, het is een mechanische sport en als afstellingen niet zo kloppen, lukt het niet echt. Yuki nu voor het eerst vóór Max gekwalificeerd dit jaar.

Vandaag de sprintrace zitten kijken en Max toch nog vierde in de 19 rondjes die de sprintrace duurde.

Vanmorgen zitten kijken om 10.00 lokale tijd en daarna even de boodschappen gehaald en de dozen die we nog wilde hebben.

Eerst nog naar Fort Beekenburg geweest, mooi gelegen oud fort aan de Caracasbaai en gebouwd in het jaar 1703.

Het fort is vernoemd naar Nicolaas van Beek, gouverneur op het eiland van 1701-1704.

Het moest het "Spaanse Water" aan de Caracasbaai verdedigen en het iets verderop gelegen Willemstad, het was eigenlijk daar de beste kant om het eiland op te komen. Het is piraten niet gelukt om het fort te veroveren, ook de Engelsen niet. Blijkbaar probeerden die het over land, maar duurde te lang en dropen af.

Wel leuk is om te vertellen/schrijven: Het fort is volledig uit Ijsselstenen (stenen gemaakt in de streek rond de IJssel) gebouwd die de schepen uit Nederland mee namen als ballast en met andere lading weer terugkeerden naar Suriname of Nederland

Had blijkbaar vergeten het Ineke mede te delen dat we ook daar naartoe gingen, die was namelijk op slippers en kon daardoor moeilijk het ruwere terrein beklimmen. Ik ben wel even naar boven gegaan en wat mooie foto's gemaakt. Zal er een paar natuurlijk hier ook zetten. Jammer, een panorama foto gaat schijnbaar niet lukken.

Zit nu klaar om de kwalificatie over een half uur te kijken voor de race van Max morgen in Qatar.

Hopelijk gaat het een beetje beter.

Daarna om 18.00 afgesproken met Doris en haar moeder bij One Vibe, een restaurant waar zij en Mario schijnbaar vaak kwamen. Bij terugkomst weer even voorbereiden en de liederen voor morgen uitzoeken.

Wel bij VandenTweel een aardig bloemstukje voor het altaar gekocht (Ook aan Arjanos gedacht) en we hebben hier ook een Adventskrans in de consistorie staan die we gaan neerzetten met één ontstoken kaars dan. Zijn wel rode, maar die moeten het maar doen.

Het is wel jammer dat er alléén maar 1e Advent hier in de dienst gevierd wordt. Als wij a.s. woensdag weggaan, komt er pas weer iemand de 30 december.

Ruud komt wel de 16e december hier even terug, na zijn vakantie, maar houdt geen dienst, althans is niet in de planning zag ik.

Inmiddels is de kwalificatie klaar en Max staat 3e voor morgen, aan de goeie kant van de startgrid.

Voordeel van de binnenbocht na bocht 1. Laat die McLarens elkaar er maar afschieten in de eerste bocht. Ohhh.

Nu even de foto's zoeken en erbij zetten.

Morgen vroeg op voor Bielefeld, daarna de dienst hier houden, koffie, Max kijken en doezelen daarna.

Jullie lezen het wel.

Wordt vervolgd