VIP-Report

Vroeg op voor vuilnisbak en Airco mysterie.

Door: Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo

27 November 2025 | Curaçao, Willemstad

Ja, de vullisbak. Laatste keer dat ie geleegd gaat worden als we hier zijn.

Door het Antillen weekend puilde hij natuurlijk uit. Bleef drukken en losse gaatjes vullen om de deksel maar dicht te krijgen.

Had maandag al een zak er bovenop gezet omdat de bak echt supervol was. Die zak ging er dus niet meer in.

Was al gezegd de zak niet op de grond te zetten en ook niet te vroeg buiten. Loslopende honden zoeken naar eten en trekken die zakken aan gort.

Honden komen gelukkig niet in onze tuin, maar het krioelt natuurlijk wel van de grote en kleine hagedissen waaronder de blauwblauw en de Arubaanse renhagedis.

Ook de hele kleintjes zijn goeie klimmers en plakken ook tegen de muurtjes aan, dus een vuilniszak van de grond is niet echt een probleem voor ze.

Ja, daar kwamen we de volgende dag ook achter, dinsdag al een nieuwe zak eromheen, was zeker op de grond gewaaid en woensdag ochtend terwijl hij hoog van de grond was ook weer aangevreten en moest er ook nu weer een nieuwe zak omheen. Wilde de bak nu daarom niet ook woensdagavond al buiten zetten zoals te doen gebruikelijk is. De zak maar binnen gelaten voor alle zekerheid.

De ophaaldienst komt donderdag in de ochtend op variabele tijden, dus vanmorgen wel vroeg uit de veren (07.00 uur) om de bak en twéé volle zakken erop buiten het hek te zetten.

Negen uur opgestaan en even een blik op de bak werpen buiten. Was toch een zak afgewaaid door de wind. Weer even erop gezet en om half elf werd ie geleegd.

Was wel leuk om te zien. De ophaler die de bakken naar de vuilnisauto rijdt dacht met de twee lichte zakken op het deksel dat de bak ook licht te verrijden was, maar werd bijna teruggetrokken toen hij hem niet van zijn plek kreeg met maar één vrije hand. Haha. Leuk gezicht. Ja, blikjes, flessen en andere spullen zorgden dat hij niet het normale gewicht had. De eerdere "leegdagen" hadden we hooguit twee lichte zakken erin en weegt die rolbak dus niks. Nu dus wel. Met één hand gooide hij de twee losse zakken in de auto en duwde de bak naar zijn collega die hem in de grijpers plaatste.

Na te zijn geleegd gaf hij hem een harde duw in mijn richting terug, vanaf de andere kant van de weg. Ging net goed tussen alle auto's door. Die dingen zwenken nogal eens een andere kant op.

Volgende week gaan wij woensdag weg en kunnen de bak dan niet buiten zetten, want hij kan donderdags niet naar binnen worden gehaald.

Ja dan de airco's. Had in het begin dat we hier waren er niet zo'n erg in, maar af en toe viel het mij op dat onze airco 'smorgens om 8.00 uur uit was/ging. Eerste keer dacht ik: O, jee hij is stuk, condens zeker te vol in de leidingen, maar toen ik hem in de middag weer probeerde, ging hij gewoon aan.

Had naderhand van Ruud begrepen dat een overijverige Duitse priester, met schijnbaar veel technisch vernuft alle afstandsbedieningen had geprogrammeerd met tijden van aan en uit springen.

Toen Ruud een keer alleen in het huis kwam was het overal ijskoud in de kerkzaal en kamers. Duidelijk dus niet de bedoeling. Soms zijn er meerdere weken hier niemand aanwezig.

Ruud heeft toen wel het een en ander kunnen aanpassen, maar ik kwam erachter dat in de slaapkamer die Cor en Gonny hadden gebruikt, het toch opeens erg koud was.

Bleek dat er een programma nog in stond dat om 08.00 aanspringt tot 17.00 uur.

Heb hier gisteren met Ruud over gesproken en gezegd dat ik wel de zekering van de kamer naar beneden zet, zodat de stroom eraf is. Ook van onze slaapkamer zal ik het doen als we weg gaan, zodat geen onnodige stroom gebruikt wordt.

Echt tot mijn stomme verbazing was het vanmorgen wéér koud in hun slaapkamer, terwijl ik toch echt de zekering naar beneden had gezet. Toen een lamp aangedaan en ook dié ging gewoon aan terwijl de zekering op uit/naar beneden staat. Hoe dan??

Misschien te maken met 110 volt en 220 volt hier in huis, geen idee. Normaal is het niet.

Voor de zekerheid ook onze slaapkamer geprobeerd. en jawel hoor, zelfde euvel, de zekering naar beneden heeft géén invloed op de stroomtoevoer. Lampen en airco deden het gewoon.

Morgen gaat Ruud op vakantie, wil hem er nu niet meer mee lastigvallen. Zal hem dit wel binnenkort

vertellen, dan kan Ricky die komt en ook technisch is, de stroomtoevoer checken.

Wel echt belachelijk dat je een zekering hebt en uitzet, en dat er dan toch gewoon stroom op blijft zitten. Levensgevaarlijk denk ik.

Ben vanmiddag maar op zoek gegaan naar de handleiding van de Gree airco's op internet. Was volgens mij Chinese makelij.

In ieder geval, had ik wel een juiste handleiding uiteindelijk gevonden van het type afstandbediening dat bij deze airco zat, maar drukken op de knoppen volgens de handleiding, maar nul resultaat.

Morgen wel even verder proberen.

Nu voetballen gekeken, weer een drama voor Feijenoord. Gaat niet lekker met de Nederlandse clubs. Ook even VI gekeken, met Goedele Liekens, nou dan weet je wel wat de onderwerpen zijn.

Zo gelachen over alle opmerkingen. Heerlijk.

Ik heb net voor ons allebei lekker een uitsmijter gemaakt, twee eieren per persoon en lekker ham en kaas er overheen. Smaakte erg lekker.

Morgen een stranddagje.

Moeten wel nog wat plastic opbergdozen halen bij Home Depot om alle bekers die niet gebruikt zijn in op te bergen en dat ze goed blijven. Doen we wel in de namiddag als we van strand weggaan.

Eerstkomende jaren hier toch geen Antillenweekend meer, dan blijven de bekers tenminste goed schoon ook.

Zaterdag uit eten met Doris en haar moeder, zondag kerk, dus ook geen strand. Morgen beste dag daarom ervoor.

Tot de volgende update.

• 28 November 2025 - 09:44

Hans Lankhoorn:

Voor zover ik het nu begrijp is een reisje naar de Antillen voor de dienaren nou niet bij uitstek een "vakantie". Jullie komen uitgeput thuis zo te horen. Om dat nu te voorkomen hier een link (https://www.youtube.com/watch?v=cMeMbdcAzeE ) om tot jezelf te komen. Doe er je voordeel mee. Wij genieten van je berichten dus ga er maar lekker mee door. Groetjes vanuit Purmerend