Geplaatst voor WK, FEEST.
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
19 November 2025 | Curaçao, Willemstad
Tjonge, tjonge, wat een spanning gisteravond. Suriname kwam al snel op achterstand en moet nog een play-off in maart spelen om zich uiteindelijk te kunnen plaatsen.
Maarrrrr Curaçao yeahhhhh, haalde het met de hakken over de sloot.
Jamaica raakte 2x paal, 1x lat, kreeg penalty in 94e minuut, toen kwam de VAR in de lijn en werd het gelukkig teruggedraaid, dus 0-0 bleef het en dat was genoeg voor DIRECTE plaatsing.
Na het laatste fluitsignaal hier in de wijk, alleen maar vuurwerk en getoeter tot ver na middernacht.
Het kleinste land ooit dat zich heeft gekwalificeerd met maar 155.000 inwoners.
Wat een prestatie van het team en de staf. Super!!!! Wordt een feest daar op het WK.
Vanmorgen kwam de opziener met zijn vrouw en even doorgenomen wat er nodig is voor het weekend. Morgen even met zijn vieren alvast boodschappen doen voor het weekend.
Nadat ze weg waren gegaan, heb ik getracht de stoelen en tafels te bestellen bij adres wat ik had gekregen van Urvina.
Gebeld, dooie lijnen, ander nummer, niet meer in gebruik. Op Facebook gekeken, Bedrijf waarschijnlijk weg. Na 2021 niets meer gepost op Facebook. Internet stond dat eigenaar jaren geleden dood was gevonden. Letterlijk dood spoor denk ik.
Vond andere naam; Royal Events. Beetje hier in de buurt. Gebeld, bandje ingesproken. Zag dat ze niet ver van ons vandaan zaten, laten we dan maar even gaan kijken daar en dan gelijk bestellen.
Hup, op weg. Aangekomen wat volgens Waze het adres was. NIETS in wijde omgeving wat in de verste verte op een verhuurbedrijf leek. Ik word dan best chagrijnig in die bloedhitte. Waarom kan het nou eens niet gewoon gelijk goed gaan. Hoe moeilijk is het een adres te vinden??
Grrr, gekeerd en nee hoor echt niets wat ook maar in de buurt kwam. Weer maar gebeld, werd gelukkig nu wel opgenomen. De mevrouw die opnam zou mij een nummer appen waar ik de tafels en stoelen kon bestellen. Ok. dat ga ik dan doen als ik weer thuis ben.
We zijn doorgereden naar de stad om daar even te checken waar we zaterdag met z'n allen willen eten. Even voorproeven ook.
Was náást De Buren waar we vorige week al waren.
Eten was daar goed. Ineke had een ossenhaas salade en zag er niet alleen lekker uit maar smaakte ook. Ik de frietjes en een hamburger en ging er ook goed in. Kregen wel een gigantische bui op ons dak. Gelukkig zaten we droog, maar iedereen kwam gauw schuilen. Duurde 5 minuten, maar alle sluizen stonden boven open, daarna begon de zon weer te schijnen.
Na afloop toen even met de dames van de leiding daar gesproken om het e.e.a. voor zaterdag af te spreken.
Om 17.00 begint daar de "daghap" voor 18,50 gulden en zaterdag is dat kipschnitzel met patat en salade. Ook dan Happy Hour dus twéé drankjes voor de prijs van één.
Zullen via de app aan hen de juiste hoeveelheid aangeven die komen zodat we ook naast elkaar kunnen zitten aan lange tafels. Zou moeten kunnen zeiden ze.
Op de tafel daar lagen trouwens super onderleggers voor de glazen.
Omdat je vaak koude dranken krijgt en thuis ook koud water drinkt, komt er veel vocht op je onderlegger en blijven ze dan plakken aan je glas. Deze waren van kunststof en hoger. Het vocht wat van het glas afliep, liep in de ruimtes tussen de stukjes plastic. Superhandig.
Gevraagd waar ze vandaan kwamen: Kooyman bij VandenTweel.
Nou die wisten we te vinden. Laten we maar gelijk gaan halen, want hier in de woning vallen ze elke keer op de grond omdat ze aan het glas plakken. Gigantische zaak die Kooyman. Drie, vier verkoopsters gevraagd, diverse paden doorgelopen, maar nee, echt niet hier. Een van de dames zei, misschien wel bij Home Depot of Building Depot. Nou die zitten alletwee daar ook gelukkig om de hoek. Maar echt bij beide ook gewoon NIET te koop. Ja wel van kurk of glas, geen plastic.
Zaterdag als we weer bij Café Plein zijn nog maar keer vragen. Ook nog bij VandenTweel even bakmeel gekocht, waren toch in de buurt.
Nu wel weer genoeg in alle winkels geweest. Op naar huis. Onderweg naar de winkels hadden we al gemerkt dat heel veel auto's en gezinnen langs de ringweg een plek hadden ingenomen. Kon niet anders zijn dan om hun voetbalhelden straks binnen te halen. In de stad eerder op het Waaigat waar we parkeerden waren ze ook al bezig met veel voorbereidingen.
Toen we dus naar huis reden, wat kleine filmpjes door Ineke gemaakt van alle aanmoedigers langs de weg. Zoooo leuk. ik probeer er eentje bij het verslag te krijgen, hoop dat het lukt.
Inmiddels al laat toen we thuis waren.
Had nummer inmiddels doorgekregen om de stoelen etc. te bestellen en dus doorgegeven in de app wat we willen hebben. Nog geen bevestiging.
Hoorde ook toen van Urvina dat hele eiland vanmiddag op slot zat en onder andere ook deze soort winkels gewoon dicht zijn vanwege het feest. Begrijp het best. Wereldprestatie door de voetballers geleverd.
Dus morgen wel antwoord krijgen denk ik.
Straks even VI terugkijken. Ook alles even juist op een rijtje zetten hoe weekend gaat verlopen en boodschappenlijstje voor morgen dan ook even in orde maken.
Drukke dag geweest.
Tot volgende update.
20 November 2025 - 19:49
Bobby:
als je de onderzetters nergens anders kunt vinden, dan leg je toch een paar guldens neer en neem er een paar van Café Plein mee?
[e-1f606]
20 November 2025 - 21:28
Mary :
Hoi Leo
is zeker een prestatie van de voetbal club erg knap van ze [e-1f44d]
en misschien kan je iets van vilt vinden en dan als onderzetter rond knippen .?
en anders als Ineke nog tijd heb om ze te haken ! Ha ha
succes [e-1f44d]