VIP-Report

Weer Jan Thiel

Door: Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo

14 November 2025 | Curaçao, Willemstad

Gisteravond fijn naar twee voetbalwedstrijden zitten kijken, allereerst de tweede helft van Suriname tegen El Salvador. Ruim gewonnen door Suriname met 4-0. Staan goed om zich te kwalificeren voor het komende WK in 2026. De tweede wedstrijd in zijn geheel gezien, was Jamaica tegen Curaçao. Werd maar liefst 0-7 voor de Curaçaoenaren. Denk dat je het zo schrijft. Hele goeie

overwinning en staan ook bovenaan in de poule. Dus a.s. maandag na de laatste wedstrijd, weten beide landen of ze rechtstreeks gekwalificeerd zijn of nog een play-off moeten spelen. Suriname heeft als trainer Stanley Menzo (o.a. oud Ajax doelman) en Curaçao heeft de nog steeds fitte Dick Advocaat als trainer, inmiddels al 78 jaar. Leuk om te kijken dat het voor beiden zo goed gaat, alhoewel nog niet zeker van plaatsing, maar zoals ze zeggen: al met één been naar het WK.

Hadden dus het plan opgevat weer naar het strand te gaan, dus vroeg(er) op, ontbijten en om kwart voor negen zaten we in de auto en kwamen kort na negenen dus weer aan bij de resorts.

Liepen richting strand, nu vanuit een andere ingang, auto stond 100 meter verder dan eergisteren.

Werden teruggeroepen door een vrouwelijke portier: Heeft u strandpasjes? He,nee, gisteren liepen we ook zo door. U heeft pasjes nodig.

Nou dank u hoor, gaan we naar de andere ingang. en wij wat teruglopen naar de ingang waar we woensdag naar binnen gingen.

Ha ha, ook een Security meneer: heeft u pasjes? Nee, eergisteren ook niet nodig gehad.

Hij begeleidde ons braaf naar de eerdere dame en we konden alsnog 6 gulden p.p. strand entree betalen.

Ook geen halszaak, maar het blijkt denk ik als je later komt, ze het een beetje gaan opgeven om te controleren. Nu was het nog stil!! Weet het ook niet, maar dit is echt de eerste keer dat we hier al moesten betalen om überhaupt het strand op te komen.

Nou ja, we hadden nu wel gewoon keus genoeg om een lekker plekje te zoeken in de beschutting van rieten dakjes boven je.

Bijna zelfde plekje, nu een rij naar achteren en onder een heerlijk dakje boven je.

Handdoekje leggen, boekje pakken en genieten.

Na een tijdje weer lekker zwemmen en snorkelen, Ineke ook lekker meegedaan, dus gewoon weer een heerlijke dag aan 't strand. Zo liggend op je bedje ontdek je wel het een en ander.

Ik denk namelijk toch dat ik een trend gemist heb, door veel in Spanje te zijn geweest de laatste jaren.

Zag bij ontzettend veel (jongere) mannen namelijk de onderbroek bóven de zwembroek uitkomen met natuurlijk alle bekende namen erop. Ze kwamen allemaal voorbij: Calvin Klein, Under Armour, Björn Borg, Schiesser, PME Legend en ook Muchachomalo. Zal er nog wel een paar vergeten zijn.

Ik draag blijkbaar dus gewoon een ouderwetse zwembroek, want, mijn zwembroek is mét een binnenbroekje.

Veel van die andere mannen dragen dus een gewoon sportbroekje en eronder dus een onderbroek, die er wél dan boven uit moet steken!

Denk toch dat ik het gewoon maar bij mijn "oude" zwembroek ga houden.

Een tweede ding wat vandaag wel opviel (Toon Hermans' tango niet meegerekend) en leuk is om te zien: de meeste dames die in bikini uit het water komen, lopen een stukje en knijpen dan hard in hun borsten, oh nee, in hun topje van de bikini om het water eruit te knijpen. Heb opgelet, dames die niet in bikini zijn, doen dit niet? Waarom eigenlijk niet?

Blijft volgens mij toch net zo nat. Nou ja, maar weer verder in mijn boek. Schiet al op, over de helft.

Weet niet of ik hier iets over het boek moet vermelden, het is in ieder geval een boek wat je wel aan 't denken zet. Leg het vaak even weg en overdenk dan of lees kleine stukjes terug dat ik het heb begrepen en dan in laat zinken. Erg indrukwekkend in ieder geval.

'sMiddags weer wat gegeten daar en na drie uur naar huis gegaan.

Wel even boodschappen doen, hadden vanmorgen én geen brood én geen yoghurt meer. Dus werd cruesli met melk.

Weer even naar de Centrum supermarkt en daarna door naar huis. Voetballen kijken.

Eerste helft al gemist, blijkbaar niet erg, laatste minuut 1-0 tegen gescoord. Tweede helft gelukkig snel gelijk gemaakt maar ook verder een draak van een wedstrijd. Nou ja, maandag maar afmaken en kwalificeren.

Lekker macaroni net gegeten, lekker veel knoflook erin.

Straks wat lekkers bij de koffie. Hebben we weer bij Centrum meegenomen, afdeling gebak.

Ineke heeft de koffie al aangezet. Trouwens ik moet maar van het machientje afblijven denk ik.

Gisteravond had ik de koffie gezet en wil inschenken, zat er bijna niks in de pot.

Had de klep met de koffie niet goed aangedrukt, dus bijna alles er naast gegaan.

Had gisteren wel alles opgeruimd op het aanrecht, althans dat dacht ik, maar toen Ineke vanmorgen een kastje open deed, dreef er anderhalve kop koffie op de bovenste plank. Ohhhhhh. Dom.

Aanrechtblad sluit niet echt aan waar het de hoek omgaat en is niet gekit blijkbaar. Had ik niet in de gaten gehad. Zwart aanrechtblad en weinig licht, heb ik dus weinig kans met mijn ogen.

Zit ook naar de herhaling nu van RTL Late Night te kijken terwijl ik dit typ. Blijkt inderdaad veel spanning in deze regio nu te ontslaan, omdat de VS en Venezuela ruzie hebben. Het grootste marineschip van de VS ligt nu ook in onze regio hier en het kan zomaar escaleren. Amerika blijft maar bootjes uit 't water schieten op verdenking van drugssmokkel. Al 78 mensen de lucht in geblazen. Op dit eiland zit ook een Amerikaanse basis, dus eventueel een doelwit van Venezuela.

Nou maar hopen dat het niet te erg escaleert.

Morgen even naar het Home Depot, willen een nieuw matje voor de entree van de kerk. Gelijk ook even goeie yoghurt maar bij VandeTweel kopen, nog beetje betaalbaar voor 9,00 gulden.

Daarna maar weer even voorbereiden voor de dienst van a.s. zondag. Kijken of ze ook een beetje bloemen hebben nog bij Centrum voor het altaar.

Dag gaat wel omkomen. Ga nu de auto binnenzetten. Staat nog buiten, was te druk vanmiddag toen we thuiskwamen.

Wordt dus weer vervolgd.

• 15 November 2025 - 22:03

Mary:

leuk verhaal weer Leo

Best wel gek idee om te betalen voor een strand pasje

maar gelukkig niet zo duur

en jullie hebben een heerlijk dagje gehad zo op het strand en in het water

Ton volgt ook het voetbal van Curaçao vind het best ook leuk met Dick Advocaat als trainer

groetjes Ton en Mary

• 16 November 2025 - 16:56

Joyce:

Doe je goed aan, wat je zwembroek betreft. Anders loop je ook reclame te maken, voor een van die merken.

Samen snorkelen, zo fijn om te doen.

Onderwaterwereld krijg je toch nooit genoeg van!

Kijk uit naar jullie volgende belevenissen.

• 16 November 2025 - 21:15

Maaike :

Hoi Leo en Ineke!

ik lees elke keer heel geboeid mee met alles wat jullie weer meemaken daar. Nu wil ik toch even reageren op het uitknijpen van de bikini topjes! Ik ben daar zelf ook schuldig aan[e-1f604] Badpak of bikini in beide gevallen doe ik het…er zitten namelijk pads in en dat blijft anders nog heel lang nat…beetje uitknijpen, scheelt droogtijd[e-1f609] Ik kijk weer uit naar het volgende verslag! Groetjes Maaike