VIP-Report

Strand even wachten

Door: Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo

13 November 2025 | Curaçao, Willemstad

Gisteravond na stukje schrijven en wat tv gekeken, maar even achtergrondmuziek van YouTube opgezet. Lekkere rustige blues. Kon ik wat geconcentreerder aan de laptop werken.

Heb alle lijsten voor 2026 van onze gemeente Hoorn even ge-update, zoals o.a. bloemenlijst en adressenlijst. Moet nu alleen nog de kalender voor 2026 afmaken. Gaat wat meer tijd inzitten.

Kortingen van Black Friday van Albelli ga ik niet halen. Zal wel de decemberkorting gaan worden.

Scheelt gewoon erg veel op het aantal kalenders voor onze gemeente.

Het plan was om vandaag weer naar het strand te gaan, maar we kwamen tot de ontdekking dat donderdag om 14.00 Nederlandse tijd (09.00 hier) we naar de uitvaart zouden kijken van de schoonvader van Sanne. De dochter van Martin.

Haar schoonvader Chester was vorige week aan kanker overleden en we kregen van Martin de link toegestuurd om het via een stream mee te beleven.

In een ruim anderhalf uur durende troostdienst hebben we een mooi beeld gekregen van haar schoonvader, die we wel één of twéé keer hebben gezien, maar voor de rest niet goed kende.

Wat erg indrukwekkend was dat zijn oudste zoon de opdracht van hem had gehad om de email van zijn vader te checken als Chester eenmaal was heengegaan. Wat bleek, daar stonden brieven aan elk van zijn kinderen en vrouw met een speciaal woord aan hen elk gericht. Niemand wist daarvan. Het was heel erg liefdevol geschreven naar zijn vrouw en kinderen en als je dan zijn kist zag op beeld, waarvan het deksel er NIET op zat, met naast hem zijn zoon die dat allemaal voorlas, hielden ook wij het niet droog. Imponerende beelden en mooie verhalen. Ook aan de kleinkinderen en Sanne werden mooie woorden van hem verwoord aan hen door zijn zoon.

De stream was trouwens perfect geregisseerd. Heb dat wel eens anders meegemaakt.

De camerabeelden waren heel scherp en uit vele hoeken. Doordat ze de hele zaal konden bestrijken stond er zelfs in de vooraankondiging omdat de familie ook in beeld was, het soms heftige emoties kon oproepen. Heel erg netjes. Heb dat nog niet bij anderen ook gelezen. Dit was een uitvaart van Monuta. Complimenten hoor.

Nou poehhh, het was heftig genoeg geweest en gezien het tijdstip was het nu niet meer verstandig om naar het strand te gaan.

We gaan gewoon lekker morgen, vroeg weg.

Dus op de tuin in, was lekker windje wel erbij en heerlijk zitten lezen, verder in "Het ultieme geheim". Ineke ook lekker in haar boeken en puzzelboekjes.

Ook even met Bobby gefacetimed. Was vandaag jarig en 43 jaar geworden.

In de namiddag naar binnen gegaan en VI gekeken, en nu stukje typen.

Ineke was lekker in de tuin aan het rommelen. Straks warm eten hier. Daarna als ik zin heb verder met de kalender of Youtuben. Kijk wel.

Zin in morgen.

Groetjes