VIP-Report

Grrr, weer banken en Jesse DolfijnFM

Door: Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo

11 November 2025 | Curaçao, Willemstad

Gisteravond weer countrymusic en de Shinpaughs, plus daarna nog Ype en Judith (Hymerdreams) die nu door Benidorm, Albir en Altea fietsten ipv met de camper.

Leuk om de vertrouwde plekken in Spanje nu door de ogen van een ander te zien. Goed opletten of je misschien een bekende zag, maar nee hoor, niet gezien.

Vandaag hadden we een afspraak op het radiostation op het strand bij Jesse van Boggelen.

Moeten daar pas tegen 16.00 uur zijn, dus na ontbijt maar eerst naar de bank, weer wat euro's omwisselen naar lokale valuta.

Gingen weer naar de MCB Bank hier vlakbij. Mooi parkeerplekje precies voor de entree van de bank, net even teveel over de streep gezet, maar laat maar staan, al moeilijk genoeg om zo'n bak in zo'n klein vakje te krijgen. Hoop dat ik niet te lang moet wachten. Denk ijdele hoop, maar goed, je moet toch wat.

Bij binnenkomst weer de vraag van de nummertjesmachinemeneer: Wat wilt u doen?

Euro's omwisselen naar lokaal geld, ons standaardantwoord. Heeft u identificatie en vliegticket bij u.

Ja dat hebben we.

Hij drukte op een vakje op de machine en dit spoog/spuugde? (beiden goed, gecheckt) ons volgnummer uit.

Nou heb ik wat met cijfers - als bankgek - maar dit vond ik wel héél bijzonder wat ik kreeg.

Het is vandaag St. Maarten, de 11e van de 11e. ennnn Alááááf ook. Dat begint om 11 over 11 op de 11e volgens mij.

Ennnn... wat kreeg ik voor nummer, jawel M011. ook om preciés 11 uur 11, op 11/11/25. Zie de foto.

Ben ook jarig op de 11e, dus alles klopte. Mooi he, hoe verzin je het.

Dan gaat het ook goed bij het loket was mijn opvatting.

Die Amerikanen kunnen dan zo mooi zeggen: Little did he know, this would turn out differently.

Haha. Wij wachtten in de lekkere koelte. Had 4 nummers van mijn letter voor me, nr M07 was aan de beurt zag ik op de TV, maar de ruimte was goed gevuld met ook andere wachtenden, natuurlijk ook met verschillende letters.

In de tijd dat we zaten te wachten, kwamen de woorden van de nummertjesmeneer weer in onze oren: uw vliegticket ook? Hij zal toch niet onze terugreisticket bedoelen?

Nee, tuurlijk niet, zei ik. Alle andere keren vroegen ze naar onze ticket van binnenkomst op het eiland!!

Nou ja, twijfel was gezaaid, toch het zekere maar voor het onzekere genomen.

We hebben namelijk nog geen ticket voor de terugreis, is pas over drie weken, we hebben alleen een boekingsnummer van de terugtocht op 3 december. Dus even op de KLM site opgezocht en daar stond een bevestiging van 3 december met onze vlucht, de KL736.

Screenshot gemaakt en als favoriet opgeslagen. Cleverdickie.

Inmiddels 40 minuten gewacht en jawel, we waren aan de beurt.

Wij komen euro's omwisselen. Geen probleem hoor, hoeveel, vroeg de jongedame? Ik gaf haar onze euro's en mijn paspoort.

Het was 400 euro. U mag maar 300 per persoon omwisselen zei ze nog. Nou dat komt dan goed uit, we zijn met zijn tweeën, zei ik, dus dan kan het toch? Bedenkelijk gezicht achter het glas?? U wilt 400 euro omruilen? Ja, dat geef ik je toch. 't Kind was hooguit 19/20 jaar en had natuurlijk al alle wijsheid in pacht.

Mag ik uw beide tickets zien. Tuurlijk, zitten in Ineke's paspoort. Ik gaf ze aan haar met ook Ineke's paspoort er nu bij, dat wilde ze ook zien.

Aan deze tickets heb ik niks, was het botte antwoord. Ik wil uw terugreistickets zien. Nou schiet mij maar lek. Dit is écht blanke NIET-klanten pesten, kan er echt niks anders van maken.

Probeerde nog haar te overtuigen dat bij de andere twee voorafgaande keren de tickets van binnenkomst WEL werden geaccepteerd, maar ze was onvermurwbaar.

Gelukkig zit er dik glas tussen, andersssss.....

Nee hoor, terugreistickets heb ik echt nodig!

Schoof mijn telefoon door de gleuf naar haar toe met het screenshot. Na bestudering, alles blijkbaar akkoord. Ze rammelde op haar computer en geldlades, er spogen meerdere papiertjes uit een printer, ze scheurde ze af en ik zag in de gauwigheid dat ik twee sets omwisselbonnetjes ging krijgen. Twee betekent ook twéé keer kosten, toch?

Ik vroeg, gaat u mij nu ook nog twéé keer commissie laten betalen? Ja, natuurlijk, U mag maar 300 euro per persoon omwisselen. U doet maar één handeling, probeerde ik nog. Nee hoor, twee. Je verliest dit natuurlijk altijd. Dus twee keer 15 gulden in de min. Een volgende keer dus maar weer óf 300 euro omwisselen óf weer uit de muur trekken, maar dat kost ook 6/7 gulden, maar wel een middenkoers geloof ik.

Nou ja, weer genoeg kwaad geweest voor vandaag. We dropen af, terug de hitte in.

Op naar de auto, Deur open, liet hem iets te snel los want ik dacht dat er agenten bij mijn auto stonden. Het was gelukkig Security van de bank, maar Ineke kreeg wel de deur onnodig hard tegen haar aan. Sorry!

Was een aanrijdinkje geweest vóór de achterkant van onze Pick-up. Een oudere dame reed uit parkeerstand achteruit naast onze auto en zat tegen een andere auto aan die ze niet had zien aankomen. Ze had wel vrij zicht. Ik belemmerde haar blik niet.

Weinig schade, maar wat een ophef zeg. Ze probeerde - ik verstond er geen bal van - goed te praten dat het niet haar schuld was, dacht ik te begrijpen. Maar dit was zo klaar als een klontje. Zij was fout en in mijn ogen wilde ze dat niet toegeven.

Maar ja, de neus van degene die aangereden was blokkeerde mij wel zodanig dat ik niet achteruit weg kon rijden. Denk toch wel ruim tien minuten zo gestaan te hebben en kijken hoe dit alles zich ontwikkelde. Foto's waren al gemaakt door de Security. Eigenlijk kon de auto wel een stukje terugrijden. Nee hoor.

Hij zei dat ik met een beetje steken voor- en achteruit het net wel zou redden.

Nou vooruit dan maar, de bloedhete auto maar in. Stukje stoep op en beetje draaien maar. Denk dat ik zo'n 5 keer vooruit en 5 keer achteruit heb moeten steken met steeds 5 centimeter of zo.

Dat kon er ook nog wel bij. Zweet loopt werkelijk uit alle poriën je lichaam uit, maaaarrr gelukt. Wel met behulp van de Security en de aangeredene, die bang was voor nog een deukje.

Gauw naar huis, op naar de koffie.

In de tuin gezeten en al aan de kalender voor onze kerk voor 2026 zitten werken.

Alle verjaardagen zitten er al weer in. Pas een paar goede foto's bij enkele van de maanden gevonden. Nog wel wat werk aan de winkel. Kreeg een paar keer waarschuwing dat er in Hoorn aangebeld werd.

O ja, natuurlijk. Staat een auto voor de deur, lichten aan en het is St. Maarten. Toen een kindje weer weg was, gauw maar de lichten uit gedaan. Sorry hoor. we zijn er echt niet.

Toen broodje gegeten en om half vier klaargemaakt om naar de Mambo Boulevard bij het strand te gaan, om Jesse even in actie te zien.

Het is nog geen twee kilometer denk ik vanaf onze kerk, maar lopend niet te doen. Dus in de auto en na parkeren even op de borden bij de ingang van de boulevard gekeken waar Radio DolfijnFM zit op het strand. Bord gaf aan vak 21B, beneden op strand helemaal uiterst rechts.

Jee wat een toffe plek. We liepen aan de buitenkant nog van de studio maar ze hebben een glazen pui die over het strand uitkijkt, Jesse was nog niet in de studio zagen we.

Opeens verscheen hij in de studio en zag ons en wees ons naar rechts te gaan. Hij opende voor ons de deur en we konden doorlopen naar zijn werkplek in de studio.

Zoooo gaaaafff dit. Wowwww, wat een knoppen. In onze regiekamer in de kerk hebben we een paar schuifjes, maar dit is het echte werk. Mooie groooote schermen, hij had nog 3 minuten voor hij live ging.

Op één van de schermen loopt de tijd op van het liedje en tevens af wanneer hij weer aan de beurt is. Liedjes staan al klaar en hij praat ze aan elkaar. 3 uurtjes van 4 tot 7 elke middag.

Konden hem live horen gaan en nog even verder gesproken en daarna met een knuffel weer afscheid genomen en hem weer zijn werk laten doen.

Zoooo erg leuk was dit om hem even "live" te zien acteren. Goed opgedroogd hoor in die negen jaar sinds zijn confirmatie. Knappe gozer. Top job vindt hij het ook.

Weer een verdieping hoger van het strand maar weer een lekker ijsje gehaald. Twee bollen weer, maar kwaliteit was niet zo lekker als in het Riffort. Was meer waterijs. Toen even lekker langs de winkeltjes gelopen, Ineke even naar de tassen gekeken, maar onder de 125 USD kreeg je hier niets. Mocht ook in guldens betalen, toch dan maar eventjes wachten tot we weer in Spanje zijn.

Inmiddels half zes, laten we maar een pizzaatje eten. Hadden daar meerdere malen al een pizza gegeten. Was nog stil, eigenlijk te vroeg, maar had wel trek. Of toch maar vlees aan de overkant.

Nee, volgende keer wel.

Pizza's besteld dus. Ineke nam nu eens geen vegetarische maar ééntje die in t Nederlands vertaald " koppig" heette zei de ober.

De naam zoals hij op de kaart heette weet ik niet meer. komt nog wel een keer.

Ik nam de Diavolo. Zou pittig zijn stond er. De pizza's kwamen maar beiden hadden wel redelijk donkere randjes. Mijn Duivel had zeker een vrije dag genomen, want de pittigheid was er ook niet.

Weinig smaak en harde bodem. Schrik niet, beide pizza's waren 42 gulden het stuk. Nog geen 15 gulden waard.

Nou daar komen we ook niet meer. Volgende keer maar weer een burger met friet aan de overkant. Zit je ook op de 45 gulden hoor, voor de goedkoopte hoef je dat niet te doen.

Het was wel weer mooi geweest vandaag, maar op naar huis.

Ineke zit nu lekker in de tuin en ik ben klaar met het stukje typen.

Er staat voor mij een waarschuwing dat de site moeite heeft met het uploaden van foto's momenteel. Daar was ik gisteren ook al achtergekomen ja. Vrees toch dat ik voor Canada naar een andere reislogger moet gaan. Denk dat deze site niet met zijn tijd is meegegaan. Nou ja, ik ben ook een boomer, dus eigenlijk past deze site dan wel bij mij. Maar wat fotootjes en een videootje mag toch geen problemen tegenwoordig geven?

Jullie zien wel wat er straks bij staat. Dag begon met narigheid, maar Jesse heeft alles goed gemaakt. Was zooo leuk om hem weer te zien.

Morgen maar een stranddag bij Jan Thiel ervan maken. Lekker liggen en zwemmen en lezen.

Ineke kan daar eventueel ook haar voetjes laten behandelen en nageltjes lakken als het goed is.. Kijken hoe het gaat daar.

Wordt vervolgd.

Wordt blij van al die jaren 70 muziek dat nu afspeelt tijdens het typen. Nu de Cats met Lea. Zo'n goeie band en liedje. Ach ik word oud.

• 12 November 2025 - 08:59

Arjanos:

The Cats hebben heerlijke muziek gemaakt. Misschien toch wel beetje ondergewaardeerd.

Mochten jullie niet de groeten doen en een plaatje aanvragen bij Radio Dolfijn…?

Hoe is het met zijn ouders en zus?

Trouwens met die prijzen daar, mag je wel 3000 pp omwisselen [e-1f633]

Hoe doet de lokale bevolking dat?

Lekker Poseidon (Zeus rekenen we ook goed) spelen vandaag.

Snorkelmasker mee?!

Arjanos

back in town

• 12 November 2025 - 10:57

Marga En Hans:

Vandaag voor het eerst is naar de website gegaan zodat ik de bijbehorende foto's kon zien. Normaal lees ik de berichten even gauw via de telefoon. Jullie hebben het echt zwaar. Warm, druk, discriminatie?, duur en borden met eten zo vol dat zelfs ik denk, waar moet dat allemaal naar toe. Desondanks zie ik mijzelf daar wel zitten hoor. Hier eindelijk een paar dagen achter elkaar droog na een hele lange saaie periode van bewolkte dagen. De temperatuur mag dan wel een stuk minder zijn dan bij jullie maar hier is het voor de tijd van het jaar best lekker. Omdat ik er nooit geweest ben zou ik een filmpje van de gemeenschap en wat er zoal omheen huist wel waarderen. Dan heb ik ook daar een idee van. Verder hier alles bijna onder controle en hoop jullie toch ook weer gauw te zien. Groetjes vanuit Purmerend.

• 12 November 2025 - 14:03

Mary :

Goh wat een narigheid allemaal ging niet van zelf Maar Leo dat weet je nu weer voor de volgende keer . Fijn dat Jesse jullie dag weer helemaal goed heb gemaakt [e-1f44d]

leuke jongen om te zien. Leuke foto’s ook het ziet er ook erg mooi en indrukwekkend uit die studio

Best wel duur eten daar Maar de gulden is daar omgerekend naar de euro of andersom. anders waard denk ik ! Maar dan is het nog te duur voor de kwaliteit wat jullie krijgen te eten

Leo hebben weer genoten van je verslag

groetjes Mary en Ton [e-1f44b]