VIP-Report

Arrived!!

Door: Leo

Blijf op de hoogte en volg Leo

29 Oktober 2025 | Curaçao, Willemstad

We zijn gearriveerd in Willemstad om 16.30 uur lokale tijd. Hoornse tijd 21.30.

Zomertijd in Nederland is sinds kort afgelopen en doordat wij wel teruggingen in de tijd maar Curaçao geen zomer/wintertijd kent is het tijdsverschil nog maar 5 uur.

In ieder geval begon de dag voor ons erg vroeg. Vanwege de vele regen in onze regio en de weg Edam/Volendam dicht was, adviseerde onze buurman al dat we beter iets eerder naar Schiphol konden vertrekken. Hij zit elke dag voor zijn werk richting Amsterdam in de file, dus geen moment van twijfel.

Even met onze chauffeur Martin kort gesloten en hij meldde zich netjes op tijd om 05.30 bij ons.

Ik had inmiddels de auto al volgeladen met onze koffers, denk dat ik ouder word, want de grote koffers van beide rond de 22 kilo waren loeizwaar. Nog twee hand/rolkoffers en de computertas en we konden vertrekken.

We vertrokken keurig op tijd om 05.45 uur.

Het goot inderdaad, was jammer, maar het verkeer reed verbazend genoeg redelijk door.

Om kwart voor zeven de auto geparkeerd op Schiphol en heerlijk met zijn drieën rustig tot half acht koffie gedronken bij La Place met muffins en gevulde koek.

Om half acht gingen we richting de bagage drop-off en check-in balies.

De rijen liepen lekker door en waren om half negen door alles heen. Ook na toch weer de gebruikelijke coke-check op de laptops en Ineke's koffer moest ook de check ondergaan. Op naar de "luchtjes" in de aanbieding. Zijn weer voorzien.

Rustig even gelopen door de winkeltjes en nog wat leesvoer en snoepgoed gehaald en toen richting Gate E19 waar we vandaan vertrokken.

Gingen zitten en zagen na tijdje: vlucht vertraagd tot 12.15 uur. Jammer.

Met wat gepuzzel en ge-app ging de tijd snel voorbij. Inchecken begon en ging op zones. Wij zagen dat we zone 4 hadden, dus nog even geduld. Bij onze stoelen gekomen - die dankzij Maaike en Femke opgewaardeerd waren tot de Comfort klasse, dus stukje meer naar voren in vliegtuig en niet onbelangrijk, meer beenruimte - was het een drukte van jewelste. uiteindelijk wel onze twee rolkoffers en computertas in de rekken gekregen. Zitten nu en wachten op vertrek. Vlucht vertrok en ging soepeltjes voorbij. Ineke in de leesmode en ik in de filmmode. Twee goeie films gezien die bij elkaar ruim 5 1/2 uur duurden. Rest met puzzelen doorgekomen.

Het wachten op de koffers na een vlucht is altijd wel een dingetje vind ik. Best wel eens onze koffer niet gehad.

We moesten dus twee zware koffers hebben, de eerste van Ineke kwam redelijk snel en nu maar wachten op de mijne. Werd wel redelijk zenuwachtig toen het bijna 35 minuten nog duurde, maar daar kwam hij door de "schuifdeuren". Doris had contact met ons opgenomen en wilde ons wel naar de kerk brengen. Top. Ze liet weten waar ze zou staan en inderdaad toen we buiten kwamen zagen we haar na een paar minuten. Eerst even een knuffel en toen de koffers inladen en onderweg.

Had al contact gehad met onze opziener. Hij zou op afstand de deur open laten gaan zodat we het terrein op konden.

Werkte perfect na het belletje aan hem en na wat andere deuren hebben geopend met codes en sleutels uit kastjes waren we binnen. Aangenaam verrast, was airco in de huiskamer, ook een verademing, want wat was het warm, pfffffff. Afscheid voor nu even van Doris genomen en toen even een korte inspectie in en rond het huis. Toen toch maar de koffers vast uitgepakt. Waren we daar vanaf.

Kapot gezweet, maar toen lekker gezeten en uitpuffen van alle beslommeringen. Nieuwe ijskast ook met lekker koud water eruit.

TV aangezet, lekker 75 inch, waar ook de IPTV Starters app op stond. Lekker alle Nederlandse kanalen en films etc. Iets andere app dan welke ikzelf en Bobby heeft, maar resultaat hetzelfde.

Om tien uur waren we echt moe en zijn heerlijk naar bed gegaan met de airco aan.

Waren gelijk weg. Goed geslapen, wel wat vroeg wakker. Maar dat vertel ik wel als de dag is afgelopen. Foto's komen later wel.

Groetjes en tot de volgende update

Tags: #tripcuracao